3/20/11

Tavaszodik - Spring is on its way

Blaak piac, Rotterdam
 
 Click on the comments button to read the post in English!

Mi sem jelezhetné ezt jobban annál a két autósnál akik a héten (majdnem) elütöttek. Az első incidens a  pénteki vizsgám után történt, sietve tekertem haza az egyetemről hogy gyorsan puccba vágjam magam, mert Hágába indultunk vacsorázni a csoporttársaimmal. Egy kereszteződésben mamikám mindenhova nézett, csak a kerékpárútra nem, ahol én közelítettem, majd megfelelően működő fék hiányában egyszerűen jól belevágódtam a kocsiba. Szerencsére az autón egy karcolás sem esett, az én kerekemben viszont mostmár nem nyolcas, hanem kilences van (ha hallanátok micsoda hangok jönnek ki belőle menet közben, a letámasztóját is fel kellett kötözni szerencsétlennek). A második manőver ma történt. Kénytelen voltam bemenni vasárnap az egyetemre, mert rájöttem, hogy kell még egy könyv a vizsgámhoz (ami kedden lesz és sajnos sehogy sem állok még). Jövök a kereszteződésben, ahol egy kombi autó  le akart épp fordulni, de a vezető (ismételten nő) ahelyett, hogy előre nézett volna,  hátrafelé kandikált  és mindeközben mozgásban volt az a nyomorult kocsi! Az utolsó pillanatban kerültem ki, de annyira megijedtem, hogy azonnal ordítani kezdtem. Azt hiszem egy HEEEEEYYYY! lehetett, ami kijött a torkomon. Ő meg visszakiáltott, hogy "Het spijt me!" (elnézést hollandul). Na, mondanom sem kell, hogy a könyvtár ugyan nyitva van vasárnaponként, de kölcsönözni nem lehet, szóval ez üres járat volt, de legalább magamhoz vettem egy adagot a napsütésből és az őrült holland vezetőkből. Még két hét és Bécs. Addig ki kéne bírni élve, nem igaz? No és erről jut eszembe, órát mikor állítunk? 


4 comments:

Csak óvatosan! És milyen lett a vizsga? De vigyázz, mert itthon is sok nő vezet kombit... :)

Ha-ha, csak nem ismerem azt a noszemelyt? Habar az a noszemely eleg korultekintoen vezet:)
A vizsga szerintem meglesz, mar csak az utolso kettore kellene osszeszednem magam! Ez ma este sajnos nem sikerult, orult licitalasba kezdtem!

Spring it is on its way. And nothing can prove my statement better than the fact, that I have (almost) been hit by two different cars within a week.The first accident happened last Friday, right after my exam. We were about to go out in the Hague with my classmates from the university and I was quite in a hurry to get home on time and prepare for the evening... and of course, this is when I smashed into a car at the crossing, thanks to an old woman driver who obviously forgot to watch out for those approaching on the bicycle road. Luckily, the car was not damaged at all, but my bike... uh... the front tire is in a really bad condition by now, not to mention the grounding noise coming from the bike whenever I try to accelerate... (by the way, I must admit that riding a bike equipped only with coaster breaks is quite a challenging experience. You can never break soon enough to stop)
The second "misadventure" is relatively new, as it happened today. I had to go to the university library to borrow a book for my Tuesday exam. I was just about crossing the road by my bike when I noticed a driver, turning her head in every direction except for mine, and what is even worse, she was doing this without slowing down her car. Eventually, she did not "manage" to give way, even though other pedestrians and bikers had already moved onto the crossing. I got so scared that I immediately started shouting a HEEEEYYYYY! at her. I believe, she shouted back something like "Het spijt me!" ( I am sorry - in Dutch).
Oh, and just for the record, even though the library was opened, the circulation desk did not operate, so I could not get the book. Nevermind, I grabbed some sunshine and had a life-changing experience with the Dutch drivers.

:) ha már ennyi vekkert idefotóztál:
Ehhez a poszthoz aktuális, hogy ma éjjel az órát állítsd!

Post a Comment