3/11/11

Baby on board!

Click on the Comments button for the  English version of the post! 


Na, hogy nézünk ki? So, how do we look?

Peter & Gabriel 

Egy kisbaba születése mindig izgalomba hoz!!! Persze tudom, hogy amint a baba hazakerül, mindenki egyből látogatni akar, ezért én mindig várok egy hónapot a baba-vizittel. 2 nővérem, 3 bátyám és 1 öcsém van, szóval gyakorlatilag a családunk tele van gyerekekkel kezdve az újszülöttől, - akik folyton a közeledben szeretnének lenni - egészen a tindédzserig, akik úgy viselkednek mintha  rögtön készen állnának felnőni, és meg is követelik tőled hogy elismerd és tiszteld majdnem-felnőtt státuszukat. Atya ég, micsoda egy furcsa, misztikus átalakuláson mennek keresztül ezek a gyerekek és milyen nehéz és kihívásokkal teli a szüleiknek lenni! 

Tudom jól, hogy az első hetek a pici érkezése után elég stresszesek... Egy egészen új életmódhoz kell igazodnod, alig alszol és nem elég hogy a házimunkára nem jut időd, de magadra sem és a szemed allatt éktelenkedő sötét karikák eltüntetése lehetetlennek tűnik. A barátaink, akiknek az esküvőjén októberben voltunk februárban lettek szülők. Szerencsére ez nem eredményezte a társasági életük megszűnését, továbbra is egy nagyon aktív páros, csak egy kicsit nagyobb előre tervezést és elkötelezettséget igényel a dolog. :) Múlt héten látogattuk meg őket, és szuperül éreztük magunkat. Be kell, hogy valljam, mindketten azonnal a babusgató, óvó-védő módba kapcsoltunk. :) Én például ebédelni sem akartam csak azért, hogy egy picit tovább tarthassam Gabriel-t a kezemben, jobbik felem pedig minden öt percben besurrant a kisszobába, hogy megpuszilhassa az alvó kisbabát. Istenkém, mitől ilyen mennyeien illatosak a kisbabák?!!


4 comments:

The birth of a baby is always a very exciting time for me! Of course, I am aware of the fact, that once the baby is home, everybody wants to meet the newborn, therefore I always schedule my visit a month after the delivery.
I have 2 sisters and 4 brothers, so basically our family is full off with kids from newborns - having a need to be close to you all the time- to teenagers, who act just as like they are ready to be adults, and require you to respect their -almost grown up- status. Gosh, what a mysterious transformation kids go through, and how challenging it is to be their parents...

I know very well, the first weeks are quite stressful: you need to adjust yourself to a totally new way of living and hardly get any sleep. Not only don't you have time for the housework, but for yourself and hiding the dark, under-eye circles doesn't seem to be possible anymore.

Our friends, whose wedding we attended in Hungary last October became parents in February. Fortunately, this does not entail that their social life is disappeared, they are still a very "active" couple, with a bit more pre-planning and dedication. We visited them last week in Hungary, and spent such a wonderful time with them! I need to admit that both of us switched to the baby caring mode immediately! I did not want to have lunch just to hold the baby in my arms a bit longer, and my better half sneaked in to the baby's room in every 5 minutes to give a kiss to the sleeping baby.
Gosh, why do babies smell so good?!:)

I will upload more photos of Gabriel in the near future - that is a promise!

Ohhh, he is gorgeous!! And you guys look great cuddling him. :-)

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjj, de romantikus! A legjobb az utolsó mondat! :) Szépek vagytok, meg Gabriel is. Jól áll a kezetekben a gyerök! :)

Post a Comment