5/12/10

Hétvége Linzben

Majális

Linzben minden évben megrendezésre kerül egy gocart verseny a Plus City nevezetű bevásárló központban. Az értelmét a versenynek még mindig nem sikerült megfejtenem, dehát tudjuk... kenyeret és cirkuszt a népnek. Szóval a lényeg, hogy lezárják a hétvégére az egész bevásárlóközpontot és átalakítják egy baromi nagy gocart pályává. Olyan nagy cégek csapatai neveznek be a versenybe mint a Pepsi, a Siemens, Sony Ericson, vagy a Strabag a Gooix. No és akkor... hajrá. Kijelölnek egy VIP részt, ahova csak a meghívottak mehetnek (na de azért azok is csak 85 millió féle-fajta karszallaggal, jelzem rettentően komikus), illetve jöhetnek az érdeklődők is, de ők csak a bevásárló központon kívüli pályákon folyó versenyt láthatják. Peter már hónapok óta készült, mert az egyik csapat tagjává választotta és ugye az ötlet nyilván adta magát, hogy akkor menjek én is vele. Sikerült találni egy tuti hotelt a központban, tehát a romantikusos-versenyzős hétvégéhez minden adva volt. Jól hangzik, nem? Én is teljesen oda voltam meg vissza, komolyan mondom, ennyire lelkesedni valamiért még nem láttam! Az én kedvemet meg az sem szegte teljesen , amikor a bécsi buszt majdnem lekéstem (áthelyezték a megállót a fradi meccs miatt), majd fel sem engedtek a buszra (a személyi igazolványom a kis fekete retikülben maradt- de ne kérdezze senki sem, hogy miért). Ezt követően 3 óra helyett 4 óra vonatozás után érkeztem meg Bécsbe. Hogy miért? Valaki ellopta a felsővezetéket egy szakaszon azt hiszem Tatabánya előtt... Na ezek után szótlanul telt az út egészen Linzig. Konkrétan nem voltam valami kommunikatív állapotban. :)

Szombaton Peter elment a csapatépítésre és gyakorolni, este már az új szerkóban jött haza. Hát baromi büszke volt. :) Mivel én nem akartam az egész napot a bevásárló központban tölteni, elmentem sétálni a városba. Szuper volt!!! Először is a sétáló utca egy sarokonyira volt tőlünk. Május elseje lévén kezdődött a felvonulás. Találtam egy nyitva lévő kávézót, ott megreggelizem. Aztán a főtéren áthaladva keresztülmentem a hídon egészen a Polgármesteri Hivatalig, majd felfedeztem a Majálist. Fenomenális volt. Annyira élveztem a fergeteget és szuper képeket csináltam. Ezek után elmentem az Ars Elektronika Centerbe, a Kunst majd a Landes múzeumokba... Szerintem fenomenális volt mind a három, leginkább az elektronikai tetszett. Tele volt interaktív foglalkozásokkal, szerintem legalább 3 órát töltöttem ott. Szerencsére Linz nem olyan drága mint Bécs, a belváros gyalogszerrel is bejárható és a napi jegy 15 Euró, amivel a múzeumok többségébe is bejutsz.


Szimpatikus tűzoltó ember :)

Késő délután visszatértem a szállodába, elkezdtem készülődni a vacsorára, illetve az azt követő versenyzőknek szervezett bulira. Időközben megérkezett Peter, de mint kiderült külön kellett volna vacsiznunk, így én inkább a szállodába rendeltem vacsorát a szobámba, ő pedig már csak a buli előtt jött vissza értem. Hozzáteszem, én jobban jártam mert az ő vacsorájuk elég béna volt.

Elég későn, kb. 11-kor érkeztünk a buliba, ami nem volt valami fergeteges, nem tudom, hogy a zene vagy a tömeg miatt? :)

Vasárnap már reggel indultunk a versenyre, mentek néhány gyakorló kört a kocsival, aztán beindult a nagyüzem. Este 8-kor lett vége az őrületnek, én pedig már mindenhol a benzingőzt és Red Bull szagot éreztem. :) Sajnos nem az ő csapatuk nyert, de azt mondta, jövőre is megpróbálja. A felszerelésnek pedig külön örülök, végre lesz mibe öltözni a következő farsangon...

Szerintetek minek fog öltözni a következő farsangon?

Éppen előz. Vagy talán előzik?!


0 comments:

Post a Comment