5/27/10

Indiai előkészületek 1.

Osztok-szorzok... Kevesebb, mint egy hónap van hátra Indiáig. Ugyan a vízum igénylést kitöltöttem már, de találni kellene egy napot, amikor elmegyek a nagykövetségre és teszek is valamit az ügy érdekében. A program-szállás előkészületekkel már megvagyunk, megvettük az Indián belüli repülőjegyeket is, mostmár aztán tényleg csak indulni kell.

Azért már most beszámolhatok némi tanulságról:

1. számú tanulság: A Lonely Planet Indiánál tényleg nincs jobb. Ha ezt az ember megfűszerezi némi blog olvasással (ki, merre-meddig, mikor és hogy csinálta, hol járt, hol aludt, mit nézett meg), akkor szerintem egészen jól fel lehet készülni.

2. számú tanulság: Legközelebb még a jegyvásárlás előtt egyeztetek "útitársammal" a körülményeket illetően. A végső konszenzust (én hátizsákos túrát, ő inkább luxus nyaralást szeretett volna) hónapokon keresztül tartó béketárgyalások előzték meg. És ez nem vicc!

3. számú tanulság: Néha egy nőnek is lehet igaza és igenis létezik női megérzés. Februárban elég sokat dilemmáztunk, hogy ázsiai körútra menjünk, vagy Indiába. Áldom az eget, hogy végül ez utóbbi mellett voksoltam valami csoda folytán... Peter még nem volt Bangkokban és baromira bánnám, ha most ezt ki kellene hagynia az ottani csihi puhi miatt. :) No és még valami. Végre valahára sikerült meggyőznöm, hogy ne bőrönddel akarjon már jönni, hanem kérjen kölcsön egy hátizsákot. :)

4. számú tanulság: Nyilván a nőnek is engednie kell. Jó, menjünk nemzeti parkba. Halkan megjegyzem, fennáll az eshetősége annak hogy a monszun nem csak minket, hanem a maradék tigrist is el fogja mosni, de legyen. :)

No és íme az útiterv:

2010. június 26 - indulunk! :)
2010. június 27-28 - Delhi
2010. június 29-30 - Sariska Nemzeti Park
2010. július 1-2 - Agra
2010. július 3-4 - Jaipur
2010. július 5-6 - Pushkar
2010. július 7-8 - Udaipur
2010. július 9-11 - Goa (Bombay-en keresztül)
2010. július 12 - hazamenetel! :(

A térkép :



3 comments:

Olvasgasd őket is! Részletes írnak az 5 hónapos indiai útjukról sok szép színes fotóval: Luca & Janó - http://mindjartottvagyunk.blogspot.com/search/label/india

ez volt az elso blog amit elolvastam:)

Ha utazásra gondolok, mostanában őket olvasom és fáj a szívem!!! Annyira jó úton vannak és már milyen régóta!!!

Post a Comment