5/30/11

Főzősuli - Cooking class

Click on the comments button to read the post in English!

Répa saláta -Carrot salad
Vietnámi csirke leves - Vietnamese chicken soup

Péntek este végre elmentünk a vietnámi főzőtanfolyamra. Nagyon lelkesek voltuk, mert mindketten imádunk főzni (és persze enni is). Összesen 9-en voltunk a kis csapatban, 5 osztrák, 1 német lány, 1 ausztrál, 1 holland és persze egy magyar. A kurzus nemzetközi kurzusként volt meghirdetve, ami elvileg azt jelentené hogy angolul beszél a szakács, de sajnos a vietnámi hölgyemény németül is akadozott. Én persze egy rossz szót nem szóltam, lelkesen bólogattam mindenre és figyeltem a többieket (idővel és kellő mennyiségű sörrel a kezükben már ők fordítottak nekem). Az első fogás egy csirke leves volt, ahogy anyukám mondani szokta "mindent bele alapon". A második tavaszi tekercs, a desszert pedig sült banán.

A leves volt számomra egyedüli újdonság, no meg a répa saláta, ami a tavaszi tekercs mellé dukált. Sült banánt  pedig szerintem mindenki tud készíteni, aki mégsem az vessen egy pillantást a youtube-ra. :) Szóval én egy kicsit nagyobb kulináris kalandra számítottam, mint például Kambodzsában, vagy Tájföldön, de azt kell hogy mondjam, hogy jobbik felem öröme és a jó társaság kárpótolt!

Remélem legközelebb indiai tanfolyamra megyünk, abból is a csípősre... :)


4 comments:

Friday evening we participated in a cooking class with my better half. We were quite enthusiastic as both of us enjoy cooking (and of course eating). There were only the 9 participants in this Vietnamese cooking course: 5 Austrians, a German girl, an Australian lady, a Dutch and of course a Hungarian! Despite of the fact that the class had been advertised as an international one, -assuming that the cook speaks English or in this case a little bit of German- the Vietnamese cook obviously had some language problems. Of course, I did not say a word, I was nodding my head to show that I was listening, and by time and a good amount of beer all Austrians were eager to translate for me from German to English.

The first course was a chicken soup, -the one my mum always refers to as a soup with a little bit of everything.- The second course was spring rolls, and fried bananas were served as dessert.

The soup was the only new thing for me, and of course the carrot salad served with the spring rolls. The fried banana is no big deal, I think everybody knows how to make it, if not, just have a quick look on you tube!

Overall, I would say that I had expected a greater culinary adventure and experience, but the happiness I saw on the face of Peter and the good company were enough for me to make my day.

oh, sorry for the small pics. We left my camera home...

What a fun night! :-) I love learning new dishes and even practicing old ones with new friends. :-) I wanted to let you know that I am moving to Amsterdam next month and will be there through September. :-)

Geat news Krista, Great news!!!!
It is high time for us to meet:)

Post a Comment