8/26/11

Valami új

Az öko doboz - cica azért nem jár hozzá
Mivel szívügyem a környezetvédelem, ezentúl egy új dologgal frissül a blog. Havonta legalább egyszer olyan ötleteket és praktikákat szeretnék megosztani veletek, amivel kicsit jobbá tehetjük a saját és mások környezetét.  Az első bejegyzésem szóljon hát a szelektív hulladék gyűjtésről... Amíg Magyarországon laktam, a kuka tárolónkban volt  külön papírnak, üvegnek, műanyagnak, valamint háztartási szemétnek  való szemetes. Amikor mindezek mellé még egy palackprést is kaptunk, nagy volt ám az ujjongás. 

Ezek után nagy volt a megdöbbenés, amikor rájöttem, hogy az osztrákok bizony még magasabb szintre fejlesztették a dolgot, és bizony külön gyűjtik az öko szemetet is. Na de hogyan és legfőképpen miért?

A mód egyszerű. Egyes szupermarketekben (lásd Hofer) ingyen fel lehet markolni az öko dobozt, amit szépen összehajtogatsz, majd a kimosott üdítős és tejes dobozt szépen belehelyezed. A doboz oldalán van egy teljesen érthető táblázat: melyik hónapban, melyik napon, melyik kerületben veszik fel az öko szemetet. Nincs más dolgod ilyenkor, mint a dobozt a házad elé rakni, amit összegyűjtenek és természetesen újrahasznosítanak.

Nálunk akkora a sikere a doboznak egyébként, hogy muszáj volt Lia cicánknak is rendszeresíteni egyet. Ő hűsölésre használja, de van egy barátnőm, aki megtartott egyet a kerti szerszámoknak is. Lényeg a lényeg: gondolkodjunk  okosan és ha már szemetelünk, akkor azt ésszerűen tegyük. :)



3 comments:

Szuper új téma! Mivel a környezetvédelem nekem is szívügyem, maximálisan támogatom és várom előre a többi bejegyzést is! :)

igyekszem kerem, igyekszem:) A kovetkezo bejegyzes a kavezashoz kapcsolodik!

Nagyon várom a következő bejegyzést! Nagyon színes a blogod, több témát fekarolsz! Ez tetszik! Hajrá!

Post a Comment