5/30/11

Főzősuli - Cooking class

Click on the comments button to read the post in English!

Répa saláta -Carrot salad
Vietnámi csirke leves - Vietnamese chicken soup

Péntek este végre elmentünk a vietnámi főzőtanfolyamra. Nagyon lelkesek voltuk, mert mindketten imádunk főzni (és persze enni is). Összesen 9-en voltunk a kis csapatban, 5 osztrák, 1 német lány, 1 ausztrál, 1 holland és persze egy magyar. A kurzus nemzetközi kurzusként volt meghirdetve, ami elvileg azt jelentené hogy angolul beszél a szakács, de sajnos a vietnámi hölgyemény németül is akadozott. Én persze egy rossz szót nem szóltam, lelkesen bólogattam mindenre és figyeltem a többieket (idővel és kellő mennyiségű sörrel a kezükben már ők fordítottak nekem). Az első fogás egy csirke leves volt, ahogy anyukám mondani szokta "mindent bele alapon". A második tavaszi tekercs, a desszert pedig sült banán.

A leves volt számomra egyedüli újdonság, no meg a répa saláta, ami a tavaszi tekercs mellé dukált. Sült banánt  pedig szerintem mindenki tud készíteni, aki mégsem az vessen egy pillantást a youtube-ra. :) Szóval én egy kicsit nagyobb kulináris kalandra számítottam, mint például Kambodzsában, vagy Tájföldön, de azt kell hogy mondjam, hogy jobbik felem öröme és a jó társaság kárpótolt!

Remélem legközelebb indiai tanfolyamra megyünk, abból is a csípősre... :)


5/25/11

Szülinapi torta - The Birthday cake

A citrom torta... nem lehet ellenállni - The lemon dizzle cake - hard to resist

Click on the comments button to read the post in English!

Rotterdam-ban van egy tapas bár, ami nagyon a szívemhez nőtt. Nem csoda, hiszen a kaja mindig friss, ízletes és megfizethető. A személyzet pedig szuper. A desszertek között szerepel egy citrom torta, ami habkönnyű, tálaláskor pedig egy gombóc málna fagyit is adnak hozzá. Akárki látogatott meg Rotterdam-ban, mindig elhoztam ide, a torta pedig mindenkit levett a lábáról.

Ma van Melinda barátosném szülinapja, ezért arra gondoltam, ideje lenne megsütni a torát, még ha sajnos megkóstolni nem is tudja, mert messze van Bécstől, jelenlegi tartózkodási helyemtől. Az előző torta egyébként Adélé volt, mivelhogy sikeresen leszakvizsgázott, ezek után ő fog természetesen aláírni mindent... hahahaha... 

Szóval Melindám, Boldog Szülinapot!


Visszaszámlálás - Countdown


Click on the comments button to read the post in English!

Bizony, a  visszaszámlálás elkezdődött. Mármint a szülinapomig. Ami egyben jól kiérdemelt szünidőnket is jelenti.  Persze semmi sincs még rendben, hiszen szállásunk-használható bankkártya hiányában - még nincs, (nem is mondok semmit az osztrák bankokra). No és még a programokban sem  eggyeztünk ki emberemmel, ami nem lesz egy könnyű meccs.

Igazság szerint én azt sem bánnám, ha a helyszínen látnánk neki a keresgélésnek, na de majd meglátjuk...  Egy biztos, a repülőjegyek megvannak, és az izlandi vulkánok sem felénk fújnak...

Mondtam már hogy újra futok? Majd minden nap. Bizony. Elhatároztam, hogy ősszel lefutom a félmaratont, legyek bárhol is a világban.